Dat is heel wenselijk. Overstappen is zowel administratief als financieel aantrekkelijk.

Als deelnemer aan het project wordt er namens jou stroom opgewekt en aan het net geleverd. Als je overstapt naar ‘om | nieuwe energie` neem je die zonnestroom min of meer zelf af. De coöperatie Leudal Energie geeft de deelnemer een korting van €30/jr. vanwege de minder administratieve werkzaamheden.

Overstappen is ook administratief aan te raden omdat je de energiebelasting alleen terug kunt krijgen van je eigen energieleverancier. Wanneer je niet overstapt heeft  Leudal Energie extra administratie lasten, welke in rekening worden gebracht bij de participant van €30/jr.  Leudal Energie neemt dan voor jou contact op met je energieleverancier en informeert op basis van de ledenovereenkomst  hoeveel aftrek van energiebelasting je recht hebt. Echter de energieleveranciers zijn niet verplicht hieraan mee te werken, maar de meesten wel.

Overstappen hoeft dus niet, maar is voor jou zowel administratief als financieel aantrekkelijk.

om | nieuwe energie is door de Consumentenbond, Milieufederatie, Wise en Greenpeace al voor het 6e jaar op rij gekozen tot groenste energiemaatschappij van Nederland (samen met enkele anderen).

Het voordeel van ‘om | nieuwe energie’ is dat wijzelf ‘Leudal Energie | om’ zijn. ‘om | nieuwe energie’ heeft geen aandeelhouders, geen externe belanghebbenden, geen grote overheadkosten, nee, 40 lokale energie-coöperaties zijn samen de eigenaar  en winst wordt gedeeld door de aangesloten coöperaties.

Voordeel van ‘om | nieuwe energie’ is dat we daarmee in de toekomst onze eigen energieprijzen kunnen bepalen. `om | nieuwe energie` wordt een soort zelfstandige energiemarkt tussen coöperatief samenwerkende burgers. Hoe dit er precies uit gaat zien zal in de toekomst blijken, maar dit gaat voordelen hebben, vooral als we groeien.

Een ander voordeel  is dat Leudal Energie voor iedere overstappende deelnemer jaarlijks een bedrag ontvangt, waaruit nieuwe initiatieven worden gefinancierd en de continuïteit van Leudal Energie mede wordt gewaarborgd.

Wanneer je nog bij een andere energieleverancier zit dan kan het zijn dat je een overstap-boete moet betalen. Stap je niet over dan moet je wel controleren of je oude energieleverancier meewerkt aan het terugbetalen van de energiebelasting volgens de Postcoderegeling. Kijk hiervoor op https://www.hieropgewekt.nl/kennisdossiers/postcoderoosregeling-werkt-je-energieleverancier-mee

Ben je nog nooit overgestapt naar een andere energieleverancier dan kun je overstappen zonder overstap-boete